15.12.2012 1549

1943 yılında köy odasında köy eğitmeni tarafından Eğitim-Öğretime açılan okulun ilk binası 1966 yılında üç derslik yapılmıştır. Öğrenci sayısının sürekli artması sebebiyle 1991 yılında ek 2 derslik, 1993 yılında ek 2 derslik yapılmıştır. İlköğretim 8 yıla çıkması nedeniyle öğrenci sayısındaki artış hızlanmış, yeni bir okul ihtiyacı doğmuştur. 1999 yılında 3 kat ruhsatlı 6 derslikli bir okul yapılarak Eğitim-Öğretime açılmıştır. Aşağı ve yukarı mahallelerde ayrı ayrı bulunan bu okullar 2007 yılına kadar 1 müdürlük ile yönetilerek Eğitim-Öğretim çalışmalarını sürdürmüştür. 2007 yılında ek 8 derslik yapılmıştır. Ek dersliklerin yapılmasından sonra Karaağaç İlköğretim Okulu ikiye ayrılmıştır. Aşağı mahallede bulunan okulumuz Karaağaç Merkez İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012 yılında uygulamaya geçen yeni eğitim sistemiyle birlikte okulumuz Karaağaç Merkez İlkokulu adını almıştır. Şu anda okulumuzda 6 derslik mevcut olup; tüm sınıflarda Eğitim-Öğretime devam edilmektedir.